Veelgestelde vragen

Wanneer u het antwoord op uw vraag niet hebt kunnen vinden op deze pagina, kunt u contact met ons opnemen via de telefoon +31(0)591 301765 of per mail  info@cmd-aluminium.nl.

 

Veelgestelde vragen

CMD aluminium heeft een eigen voorraadmagazijn waar gemiddeld zo'n 1000 ton (=1.000.000kg) aluminium is opgeslagen.

Onze reguliere voorraadlijst is te downloaden in onze kennisbank.

De zaagtolerantie op de lengte en breedte is +/- 0.3mm. In de praktijk kunnen wij nog nauwkeuriger zagen, echter is dit wat de zaagmachines kunnen garanderen. Indien het nauwkeuriger moet zijn, neem dan contact met ons op.

De openingstijden van onze vestiging in Emmen zijn maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur. In het weekend en op feestdagen zijn wij gesloten.

Uw orders leveren wij veelal standaard binnen twee werkdagen en wij reageren razendsnel op uw aanvragen.

Laden en lossen kan bij onze vestiging in Emmen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 08:00 tot 16:00 uur.

Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht leveren wij per DHL of op een pallet met onze vervoerder.

Het is mogelijk om de bestelling op een ander adres af te laten leveren.

Bij een orderbedrag onder de €750,- en bij leveringen in het buitenland worden transportkosten in rekening gebracht. Vanaf €750,- worden er geen transportkosten in rekening gebracht.
Onze reguliere transporttarieven:
- 1 pakket DHL €22,50
- 2 pakketten DHL €27,50
- Pallet €55
- Bundel €65
Let op: dit zijn richtlijnen, de kosten kunnen veranderen op basis van gewicht, formaat, aantal pallets en afstand van de rit.

Ja, dat is mogelijk bij de pakketten via DHL. Voor de verzendingen met DHL ontvangt u na het bestellen een email met daarin de Track en Trace code. De grotere afmetingen worden verstuurd met een vervoerder en kunnen niet gevolgd worden via Track en Trace. Wel kunnen wij u voorzien van een geplande lostijd van uw pallet en kunnen wij met één telefoontje achterhalen waar onze vrachtwagen rijdt met uw pallet.

U bent altijd welkom om uw bestelling op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 16:00 bij onze vestiging in Emmen af te halen. Bij ons worden geen kosten gerekend wanneer u uw bestelling komt afhalen. Voor het afhalen van de goederen volgt u de borden 'afgifte goederen'. Hier staat ons personeel de hele dag door klaar om u te helpen.

IBAN NL22 ABNA 0109516656

Ons dochterbedrijf onlinealuminium.nl levert zowel aan de particuliere- als zakelijke markt.

Bij CMD aluminium staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij zullen uw klacht zo goed mogelijk oplossen. Uw klacht indienen kan per mail info@cmd-aluminium.nl of telefonisch +31(0)591 301765, zodat wij samen met u een passende oplossing kunnen vinden.

Grofweg is er een tweedeling te maken in de uitvoering van aluminium platen.
Enerzijds zijn er de gewalste legeringen/uitvoeringen. Deze hebben over het algemeen iets betere mechanische eigenschappen, omdat de molecuul-structuur gewalst is. Daarentegen ontstaat er wals-spanning in het materiaal, die verder in het proces weer gereduceerd wordt door het gloeien en/of narekken. Anderzijds zijn er de gegoten legeringen/uitvoeringen. Deze liggen mechanisch wat lager, maar bevatten geen wals spanning en zijn dus uitstekend geschikt als er nog veel verspaand moet worden aan uw product.

Nee, aluminium roest niet in de vorm als dat ijzer/staal dat doet. Echter aluminium is wel onderhavig aan corrosie (aluminium-oxyde). Dit kan in uiterste vorm eruitzien als een witte uitslag op het oppervlak. Daarom hebben aluminium producten ook veelal een nabewerking om het te beschermen tegen oxyderen. Dit kan bijvoorbeeld lakken/poedercoaten/anodiseren zijn. Bij anodiseren breng je een gecontroleerde laag aan die het beschermt tegen verdere corrosie. Deze chemische nabewerking moet door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.

Aluminium legeringen kunnen alleen gebogen/gezet worden indien ze voldoende zacht zijn. De hardere legeringen kunnen dan haarscheurtjes vertonen. Uiteraard hoe kleiner de hoek/radius hoe groter de kans op haarscheurtjes. De aanbevolen buig/zet kwaliteiten zijn de 1050A en de 5754 legering.