Gewalst aluminium

Aluminium wals legeringen zijn globaal onder te verdelen in legering-hardende en thermo-hardende legeringen. Legering-hardende kwaliteit, zoals de 5083, krijgt zijn mechanische eigenschappen op basis van de legeringselementen. Thermohardende legeringen, zoals 6082, 7022 en 7075, krijgen hun mechanische eigenschappen door thermische behandelingen na het walsen. De interne spanningen die dit in het materiaal veroorzaakt, kunnen sterk verminderd worden door te gloeien en mechanische nabehandelingen zoals stretchen. De temper (toestand) van het materiaal geeft aan welke behandeling de betreffende legering heeft ondergaan.

Bij grotere diktes (d>150mm) vertoont de kern van het materiaal een andere structuur dan de randzones. Hierdoor ontstaat een extra interne spanning. De reden hiervan is dat een plaat van deze dikte nooit door en door gewalst kan zijn. We adviseren daarom bij grote diktes alternatieven te overwegen, zoals de gegoten EN AW 5083.

Omdat wij het materiaal en het bewerkingsproces tot in de kleinste details kennen, voldoet CMD aluminium probleemloos aan uw verwachtingen. Mocht u toch vragen hebben, dan staan we altijd voor u klaar!

  • Specialist in het zagen en leveren van aluminium op maat.
  • Snelle afhandeling van uw aanvraag, dit betekent dezelfde dag een offerte in huis.
  • Wij zijn flexibel, ook als u een spoedopdracht heeft. Wij regelen het.
  • Onze machines en hoogstaande processen zijn volledig geautomatiseerd.
  • Wij leveren altijd dezelfde betrouwbare kwaliteit via onze vaste Europese leveranciers.
  • Met een hecht en ervaren team van professionals maken wij het verschil.

Interesse of vragen over gewalst aluminium van CMD?

Wij leveren onze producten waar en wanneer u maar wilt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor u te bespreken. Heeft u specifieke wensen? Neem contact met ons op, dan bespreken wij dit graag met u!

Gewalst aluminium

Wij leveren gewalste aluminium platen in verschillende legeringen, afmetingen en diktes. Ziet u de gewenste legering niet in het onderstaande overzicht staan? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Spanningsarme plaat

Gewalst/gefreesd aluminium

Wij leveren gewalste/gefreesde aluminium platen in verschillende legeringen, afmetingen en diktes. De ALPLAN® platen verenigen de voordelen van een precisieplaat met de mechanische eigenschappen van de gewalste platen!

Tevens zeer geschikt voor decoratief- en hardanodiseren.

“Continu willen verbeteren, een stap harder willen lopen en dat binnen zo’n fijne werksfeer is wat mij motiveert.”

Aaron Vianen
Expeditiemedewerker bij CMD aluminium